Avans Nieuwsbrieven

print

Blockchain Technologie: omarmen of verwerpen?

25 februari 2019

Steeds vaker willen klanten inzicht in de manier waarop producten of diensten tot stand zijn gekomen. Zo kunnen klanten van de Albert Heijn middels het scannen van een QR-code de complete productieketen van het eigen merk sinaasappelsap inzien (Volkskrant, 5 november 2018). Van een organisatie vereist dit dat ze transparant is over de (proces) stappen waarmee producten vervaardigd worden. Met blockchain technologie kunt u deze transparantie creëren. 

Echter, ondanks de hype en mogelijkheden zijn zelfs de meest innovatieve, technisch superieure technologieën nutteloos als ze niet door gebruikers worden geaccepteerd. Vanuit mijn rol als onderzoeker bij Avans Hogeschool breng ik in kaart wat mensen drijft om blockchain technologie te accepteren. 

Wilt u weten in hoeverre uw organisatie klaar is voor blockchain technologie of bent u geïnteresseerd in blockchain technologie en wilt u een bijdrage leveren aan dit onderzoek? Dan nodig ik u uit om antwoord te geven de gestelde vragen en uw contact gegevens achter te laten. Het onderzoek is te vinden via deze link.

Jonathan Pieters MSc


 

Laatst bijgewerkt op 28 februari 2019.